3 dingen die elke ondernemer moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Sharing is caring!

Vrijwel elke volwassen mens begrijpt de waarde van verzekeringsproducten. Medische verzekeringen, tandartsverzekeringen, autoverzekeringen en levensverzekeringen zijn dagelijkse gedachten, die elk voorzien in verschillende soorten ongevallen die zich in het leven kunnen voordoen. Als u een bedrijfseigenaar bent, moet echter ook een aansprakelijkheidsverzekering aan deze lijst worden toegevoegd. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is in wezen verzekeringsdekking die wordt uitbetaald als iemand gewond raakt aan de eigendommen of eigendommen van uw bedrijf of als iemand gewond raakt door nalatigheid van uw productieteam.

 

1. Dit is waar dingen plakkerig worden

Een aansprakelijkheidsverzekering is er gewoon om ervoor te zorgen dat de aansprakelijke partij, dat wil zeggen uw bedrijf, fiscaal verantwoordelijk wordt gehouden als iemand gewond raakt door de transacties van uw bedrijf. Het probleem speelt zich af in gevallen waarin een werknemer opzettelijk nalatig was of wanneer een klant zichzelf opzettelijk in een onveilige situatie plaatste.

Als een ontevreden medewerker bijvoorbeeld een vloeroppervlak na het dweilen doelbewust erg nat laat en een klant uitglijdt en gewond raakt, is het dan echt de schuld van uw bedrijf? Evenzo, als een klant begint met het vastpakken van blootliggende draden in een afgesloten ruimte van een kantoor en wordt geƫlektrocuteerd, kan uw bedrijf dan in gebreke blijven? In de meeste gevallen prevaleert het gezond verstand, maar in andere kan er een zware rechtszaak plaatsvinden.

 

2. Begrijp het verschil tussen opties voor verzekeringsdekking

Een van de meest voorkomende problemen waar ondernemers tegenaan lopen, is de verwarring tussen aansprakelijkheidsverzekeringen en andere soorten zakelijke of commerciƫle bedrijfsverzekering. Er zijn bedrijven die aanvullende aansprakelijkheidsverzekeringen nodig hebben voor zaken als omissies, laster en smaad, maar algemene aansprakelijkheidsverzekeringen in de zakelijke zin zijn bedoeld om gewonde klanten te dekken. Deze verwondingen zijn meestal fysiek van aard en vereisen medische behandeling. Neem daarom contact op met een verzekeringsmakelaar om uw dekkingsniveau te bepalen voordat u een plan koopt.

 

3. Dekt uw aansprakelijkheidsverzekering externe activa?

In overeenstemming met het bovenstaande punt, moet u weten of uw aansprakelijkheidsverzekering offsite activa dekt. Dit betekent zaken als bedrijfsvoertuigen, off-site machines en andere apparatuur. Sommige aansprakelijkheidsverzekeringen dekken deze activa wel, andere niet.De slechtste tijd om het verschil te ontdekken is na een letselongeval, dus ga je gang en praat nu met je verzekeringsmaatschappij om te ontdekken wat gedekt is. Dit kan de scheidslijn zijn tussen het kopen van een polis of niet, maar het kan ook de scheidslijn zijn tussen het moeten betalen van maandelijkse premies en het moeten betalen van miljoenen dollars in een schikking of een rechtszaak. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp heeft u zo afgesloten en kunt u de veiligheid van uw werknemers garanderen.