6 dingen om te doen voor je vakantie

Sharing is caring!

U kijkt al lang uit naar een welverdiende vakantie. Maar voordat u aan uw reis begint, zijn er enkele belangrijke stappen die u moet nemen.

1. Controleer het weer

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende, maar ‘veel reizigers vergeten het te doen’, zei Levent. Controleer de voorspelling voor uw bestemming en uw woonplaats wanneer u terugkeert en pak correct in.

 

2. Eet, gooi weg of geef bederfelijk voedsel weg

Het laatste wat je wilt is om terug te keren naar een stinkende koelkast. Gebruik ook de vaatwasser, verwijder het afval en maak de gootsteen schoon om er zeker van te zijn dat er geen voedsel in de afvoer zit dat kan rotten of insecten kan aantrekken terwijl u weg bent.

 

3. Laat een reisroute achter met een vriend of familielid

Uw contactpersoon voor noodgevallen moet een kopie van uw reisplannen hebben, adviseert Levent.

 

4. Maak je portemonnee schoon

Doorzoek je portemonnee en verwijder alle items die je tijdens je reis niet nodig hebt. Laat klantenkaarten, cadeaubonnen, extra creditcards en andere onnodige inhoud thuis.

 

5. Zet uw e-mailbezorging in de wacht

Dit is een slimme zet als je langer dan een paar dagen weggaat, zegt Levent. U kunt ook een buurman regelen om uw post op te halen totdat u thuiskomt.

 

6. Breng buitenmeubels mee

Laat geen artikelen in de buitenlucht (bijv. Terrasstoelen, kussens, zwembaduitrusting) onbewaakt achter, vooral lichtgewicht artikelen die gemakkelijk door dieven kunnen worden gestolen.

  1. Zorg voor een veilige parkeerplek voor je auto

Uw auto is een kostbaar bezit, dus u wilt natuurlijk dat u het precies zo terugvindt als u het achterlaat. Uw auto bij een luchthaven parkeren zoals parkeren bij Rotterdam airport is natuurlijk een van de eerste opties, maar u kunt ook ervoor kiezen voor park andfly vanaf Rotterdam airport. Zo kunt u eerst bij het hotel overnachten voordat u op reis gaat.