Hoe creditcards werken

Sharing is caring!

Als u weet hoe creditcards werken, zult u ze op verantwoorde wijze gebruiken en schuldenvrij blijven.Denk aan de goede, oude tijd toen je alleen een plastic rechthoek moest beheersen toen je iets op krediet wilde kopen?

Tegenwoordig kan het gebruik van een creditcard veel verschillende dingen betekenen. Soms houdt het in dat u uw smartphone als virtuele portemonnee gebruikt, of op uw contactloze creditcard tikt in plaats van deze te vegen of te plaatsen.De manier waarop we dingen kopen met een creditcard is misschien aan het veranderen, maar nadat u met een vorm van een creditcard heeft betaald, is het proces dat achter de schermen plaatsvindt vrijwel hetzelfde.

 

Je vraagt je waarschijnlijk af: “Waarom moet ik weten hoe creditcards werken?”Het antwoord is eenvoudig: zodra u grip krijgt op de levenscyclus van een creditcardtransactie, hebt u een duidelijker idee van hoe u creditcards op een verantwoorde manier kunt gebruiken en geen schulden meer kunt hebben.Het is alsof je elk ander onderwerp beheerst. Leer het van de grond af en je weet hoe je eraan moet sleutelen zonder het te breken.

Een dag uit het leven van een creditcardtransactie

Laten we zeggen dat je in het winkelcentrum bent en je factuur komt op $ 100. U plaatst uw Chase Visa-creditcard in het betaalapparaat en daarmee begint de betalingscyclus.

Dit is wat er daarna gebeurt:

 

  1. Uw creditcardgegevens worden verzonden naar de bank van de winkel, die de verkrijgende bank wordt genoemd. Laten we zeggen dat de overnemende bank Wells Fargo is. Deze bank moet een betalingsautorisatie krijgen van het creditcardnetwerk, in dit geval Visa.
  2. Dit verzoek wordt ook doorgestuurd door de creditcardmaatschappij, Chase, om het aantal, de kredietlimiet en de CVV (de driecijferige beveiligingscode) te valideren. Chase keurt de transactie goed of weigert deze en stuurt deze reactie naar Visa en Wells Fargo.
  3. Nadat Wells Fargo toestemming heeft gekregen om de betaling te accepteren, zet uw uitgever, Chase, dit bedrag op uw account in, waardoor uw beschikbare tegoed wordt verlaagd.
  4. De detailhandelaar omvat uw transactie met een batch van alle andere transacties voor de dag en stuurt deze naar Wells Fargo.
  5. Vervolgens begint het wisproces. Wells Fargo stuurt de batch naar Visa voor verwerking.
  6. Het Visa-netwerk stuurt de transacties vervolgens naar Chase. Chase reageert en stuurt het betalingsbedrag (minus interbancaire vergoedingen) naar het Visa-netwerk.
  7. Visa betaalt vervolgens Wells Fargo, verminderd met de toepasselijke kosten. Na betaling ontvangt de verkoper ongeveer $ 97 tot $ 98 als vergoeding voor uw aankoop van $ 100.
  8. Chase stuurt u een factuur voor het aankoopbedrag, $ 100, die u volledig en op de vervaldag betaalt om rente te voorkomen.

Profiteer van de respijtperiode

De respijtperiode is de tijdsperiode tussen de datum van uw aankoop en de vervaldatum op uw afschrift. Het verschilt per creditcardmaatschappij, maar de meeste respijtperioden liggen tussen de 21 en 25 dagen. Ervan uitgaande dat u geen saldo van de vorige maand bij u heeft, hoeft u geen rente te betalen als u uw factuur volledig op de vervaldag betaalt.Hier doen mensen het fout. Ze besluiten dat het niet uitmaakt of ze deze keer een balans bij zich hebben. Maar zodra je dat konijnenhol afdaalt, val je steeds dieper in.

Stel dat u een saldo van $ 5.000 heeft met een variabel jaarlijks percentage van 20%. We nemen aan dat uw initiële minimumbetaling $ 133,33 is (inclusief rente plus 1% van het saldo). Als u elke maand het minimumbedrag betaalt, kost het u 277 maanden om het af te betalen. Dat is meer dan 23 jaar! En u betaalt alleen $ 7.723,49 aan rente voor een totaal van $ 12.723,49 voor uw relatief kleine saldo van $ 5.000.

Uit een enquête van US News March is gebleken dat meer dan 11% van de consumenten nog steeds van mening is dat u een saldo moet dragen om een goede kredietscore te behalen. Dit is volkomen onjuist. U kunt een geweldige score verdienen zonder rentekosten. Betaal uw saldo gewoon elke maand af en betaal het op tijd. Slechts 41% van de respondenten begreep dat rente in rekening wordt gebracht als ze hun saldo niet volledig betalen.

Tip: als u in de schulden zit, moet u minimaal het dubbele bedrag betalen. In het bovenstaande voorbeeld, als u ongeveer $ 266 per maand betaalt, bent u binnen 23 maanden zonder schulden en betaalt u $ 1.045,44 aan rente.De regel voor het gebruik van creditcards? Betaal uw saldo elke maand volledig op de vervaldag. U betaalt nul rente op aankopen en krijgt een renteloze lening tijdens de aflossingsvrije periode.Gebruik geen creditcards als u deze regel niet kunt volgen. Ik meen het. Een balans omdraaien leidt tot stress en financiële rampen.

Een creditcard zakelijk gebruiken is natuurlijk ook een mogelijkheid. U kunt dus meerdere creditcards gebruiken voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Online kunt u de goedkoopste creditcards vinden die betrouwbaar zijn en die u ook nog wat geld kan besparen.