Hoe Kan Het Energieverbruik Door De Verlichting Worden Verminderd? Bekijk Deze Handige Tips En Bespaar Direct

Sharing is caring!

Ik denk dat we inmiddels allemaal weten dat het besparen van energie in verlichting niet langer alleen maar een kwestie is van het veranderen van gewoontes en het aan- of uitzetten van het licht tijdens het spelen, wat ik denk dat ik begrijp dat we dat al in de praktijk doen! We moeten ook weten welke lampen we thuis kopen en gebruiken om te weten hoeveel we besparen op verlichting. We raden je in ieder geval aan om goed op te letten als je begint met gas en licht vergelijken, het kan soms zijn dat je een minder goed contract krijgt aangeboden dan je in eerste instantie denkt.

Hoe bespaart u op verwarmingskosten?

Allereerst moet u er rekening mee houden dat een comforttemperatuur schommelt tussen 19ºC en 21ºC. Dat is dat in het slaapgedeelte, in de slaapkamers, wordt geadviseerd een beetje lager, ongeveer 15 ºC en 17 ºC (Dit advies is ook van toepassing op de airconditioning die we thuis hebben).

Hoewel we in de grafiek kunnen zien hoe de stralingsverwarming het ideale comfort biedt (grafiek twee), zullen we in dit artikel in trucs voor besparing in de verwarming door radiatoren invoeren. Overigens hebben we een artikel over de voordelen en soorten stralingsvloeren waar u de geschiktheid van dit systeem kunt zien.

gas en licht bekijken

Tips om te besparen op de verwarming:

  • Voor elke graad meer die de verwarming verhoogt, veronderstelt een economische stijging van 7% van het verbruik.
  • Het onderhoud van de ketels is een van de belangrijkste onderwerpen die we vergeten en dat kan ons tot 15% per jaar besparen.
  • Het is belangrijk dat het meubilair de radiatoren niet bedekt en dat deze schoon zijn. We belemmeren de verspreiding van warme lucht in de eetkamer, woonkamer, gangen, slaapkamers….etc.
  • Aan het begin van het seizoen, in de herfst, moeten de radiatoren worden gezuiverd zodat er geen lucht in de radiatoren zit, wat de warmteoverdracht van het water naar de buitenlucht zal belemmeren.
  • Het optimaliseren van verwarmingsinstallaties is belangrijk, evenals de renovatie of isolatie ervan: (In het artikel over besparingstips voor verwarming breiden we deze sectie nog veel meer uit).